februarie 22, 2024

Despre Scoala IT

despre scoala IT

IT Tech pentru Romania

Noțiuni de bază din domeniul IT, prezentate din perspectiva bunelor practici de manipulare, întreținere, montaj.

Noțiunile și componentele descrise contribuie la educația sau îmbogățirea cunoștințelor legate de domeniul IT și este util atât pentru copii dar și pentru adulții pasionați, entuziaști sau profesioniști.

Website-ul Școala IT aduce un aport de cunoștințe tuturor celor pasionați de domeniul IT. Prin denumire s-ar presupune faptul că pregătește în mod excepțional profesori model sau elevi de elită, însă scopul este de a-i sprijinii pe toți cei interesați de informatică. Articolele cu conținut tehnic IT postate pe website-ul Școala-IT reprezintă o experiență diferită de instruire, care dorește a stimula potențialul invățătorilor, profesorilor, copiilor ce activează în domeniul IT, dar și pasionaților de tehnologie.

Punem în lumină nevoia de pregătire bazată pe informații reale, precise pentru a acoperii toate așteptările de asimilare a informațiilor tehnice necesare viitorilor tehnicieni IT. Un tehnician IT trebuie să cunoască temeinic componentele computerelor de tip Desktop PC, Laptop sau Server, perifericele acestora, cât și cum funcționează infrastructura de rețea ce le inter-conectează și le asigură comunicarea permanentă dintre ele.

Școala IT este fundamentul de plecare într-o carieră frumoasă, având în față un domeniu nelimitat, care se dezvoltă într-un ritm amețitor. Având în vedere acest fapt, se nasc 3 categorii principale: utilizatorii, programatorii și tehnicienii IT.

  1. Programatorul are rolul de a crea softurile necesare și interfața prietenoasă dintre computer si utilizator.
  2. Tehnicianul are rolul de a menține computerul, laptopul sau serverul sau rețeaua locală și conexiunea la internet permanent funcționale.
  3. Utilizatorul final, chiar și fără competențe tehnice IT, își va putea executa astfel, în cele bune condiții, activitatea zilnică.

Atât tehnicianul, cât si programatorul, sunt utilizatori finali, așadar, rolul acestor două categorii vor completa cercul natural al dezvoltării performanțelor, stabilității, funcționalității și utilității domeniului IT.

1.044 Vizualizari